In de omgeving

In de omgeving van ons Pannenkoekenhuis is van alles te doen! Ga met de muis over de map hieronder!

Titel Categorie Adres Omschrijving
21 Galerie Beeldkracht Galerie Beeldkracht Torenstraat 6-8 9679 BP Scheemda De galerie exposeert permanent hedendaagse kunst. U vindt er beelden in brons, schilderijen, glas en keramiek. Zowel verkoop als uitleen mogelijk.
20 Maya Wildevuur Hoofdweg 100 9681 AJ Midwolda Galerie van de bekende kunstenares Maya Wildevuur.
19 Hostel Scheemda Stayokay Esbörgstraat 16 9679 BT Scheemda Via de hoofdweg in het vriendelijke dorpje Scheemda rijd je naar het historische hostel. Deze 18e eeuwse Groningse borg was ooit het woonhuis van een rijke familie. Op het bordes proef je de eeuwenoude sfeer en in de stijlkamer waan je je in vervlogen tijden. Tegenwoordig heeft het hostel kleine moderne kamers en gezellige ruimtes, waaronder de bruine bar. Het sfeervolle hostel in Scheemda is een prima uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht in het hoge Noorden.
18 Pitch&Putt Oostwold Huningaweg 7 9682 PA Oostwold De Pitch&Putt baan bij Oostwold is weliswaar kort, maar zeer uitdagend en sluit naadloos aan op de in ere herstelde slingertuin.
17 Camping de Bouwte Hoofdweg 20a, 9681 AH Midwolda Camping de Bouwte biedt u alle mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Op ons 14,5 ha grote terrein kunt u met uw eigen tent, caravan, camper of stacaravan kamperen. Tevens bestaat de mogelijkheid om een chalet of blokhut te huren. Eenvoudig te bereiken vanaf de A7 en op korte afstand gelegen van het Oldambtmeer vindt u camping de Bouwte.
16 De Groninger Kroon, Galerie Reiderwolderpolder 4 9684 TK Finsterwolde De Reiderwolderpolder op de rand van Noordoost-Nederland. Een zeer weids landschap met pas aan de horizon enig teken van menselijk leven. Niet de plek die als eerste in je hoofd opkomt als je aan een galerie en theeschenkerij denkt. Een bijzondere plek, voor galerie "De Groninger Kroon", want de plek en het uitzicht vormen samen al een schilderij op zich.
15 Museum Slag bij Heiligerlee Provincialeweg 55 9677 PB Heiligerlee In dit museum wordt u door middel van een tijdcapsule terug gebracht naar de 16e eeuw, waarin de Tachtigjarige Oorlog zich afspeelde. In het bijzonder de "Slag bij Heiligerlee" in 1568 heeft een voorname rol in dit museum gekregen. Door middel van audio- en visuele middelen maakt u de voorbereidingen, de Slag zelf en het einde daarvan, van nabij mee. Een mooie gelegenheid om uw kennis van de vaderlandse geschiedenis op te frissen.
14 Fontana Bad Nieuweschans Weg naar de Bron 3-9 9693 GA Bad Nieuweschans In wellness- en kuurresort Fontana Bad Nieuweschans vindt u alle faciliteiten voor pure ontspanning en gezondheid. Dit is de ideale locatie om eens alles achter u te laten en weer als herboren huiswaarts te keren!
13 Forellenvisvijver de Kolk Hoofdweg 191, 9681 AE Midwolda Bij de Kolk kunt u genieten in een mooie omgeving. Een plek voor een fijne vakantie, een leuk dagje vissen of een gezellig groepsuitje.
12 Klokkengieterij Museum Heiligerlee Provincialeweg 46 9677 PD Heiligerlee Het Klokkengieterijmuseum is sinds 1987 gevestigd in het geheel gerestaureerde fabriekspand van de klokkengietersfamilie van Bergen te Heiligerlee. Deze familie begon in 1795 met een klokkengieterij in Midwolda (Old.). Het gebouw dateert van 1862 en beschikt nog over het vroegere hart van het bedrijf, de gietkuil. Het museum heeft een behoorlijke collectie aan klokken, torenuurwerken, brandspuiten en aanverwante objecten.
11 Watersportbedrijf Huninga's Strandweg 1, 9681 BK Midwolda Vanuit de jachthaven van Midwolda verhuurt Watersportbedrijf Huninga’s verschillende typen schepen. Hiermee kunt u uitstekend het Oldambtmeer of de nieuwe woonwijken van Blauwestad verkennen. Huninga's heeft voor ieder wat wils. U kunt bij ons een Sloep, motorboot, zeilboot of kano huren. Voor het huren van een sloep of motorboot heeft u geen vaarbewijs nodig.
10 Dekker Rondvaarten Strandweg 1, 9681 BK Midwolda Rondvaarten op het Oldambtmeer
09 Sauna Beauty Farm Midwolda Hoofdweg 33, 9681 AA Midwolda Sauna Beautyfarm Midwolda onderscheidt zich door zijn gemoedelijkheid, persoonlijke aandacht, lief personeel, sfeervolle inrichting en heerlijke behandelingen, net even iets anders dan alle andere sauna’s
08 Boerderij Hermans Dijkstra Reinste Abdenaweg 1, 9681 BC Midwolda Het gebouw beschikt over zes fraai ingerichte, ruim opgezette appartementen met landelijk uitzicht. Ze zijn alle voorzien van een eigen badkamer, slaapkamer, woonkamer en kitchenette. En beschikken over tv, haarfohn, bagagerek, badjassen, kluisje, koffie en thee faciliteiten en draadloos internet. Wij beschikken over 6 fietsen waar u kostenloos gebruik van kunt maken. Heerlijk kunt genieten van uw weekend/vakantie in Groningen.
07 De Olde Stoeve Hoofdweg Oost 6, 9944 BX Nieuwolda In de mooie provincie Groningen staat deze prachtig gelegen, statige, maar vooral ook gezellige boerderij (160m², CV). Ideale accommodatie voor groepsvakanties en familiereünie. In één van de zeldzame stukjes Nederland waar natuur en rust nog alle ruimte krijgen. Hier vindt U dichtbij huis wat velen zoeken in het buitenland. Trek filevrij van attractie naar attractie!
06 Blauwestadhoeve Hoofdweg 156 9681AL Midwolda (Gr.) Bed and Breakfast in Groningen ( Midwolda ), met tennisbaan, indoor beach en outdoor activiteiten , disc golf, highland games, speedminton, blackminton, fietsverhuur, wandelen: voor een nachtje, een weekendje weg, midweek of vakantie. Daarnaast goedkoop overnachten mogelijk voor families, bedrijven, groepen, schoolreisjes, sportvereniging, voetbalteam, para's: in de aparte groepsaccommodatie van de originele herenboerderij of op de minicamping!
05 Oorlogsmuseum Hoofdweg 196 in Midwolda In het centrum van Midwolda vindt u het Museum voor Oorlogshistorie 1940-1945. Het oorlogsmuseum en de collectie voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog is eigendom van de heer M. Stek. Het museum geeft de bezoeker een beeld vanaf de mobilisatie in 1939 tot de bevrijding in 1945. U vindt er alledaagse en minder voor de hand liggende spullen die zowel door burgers als door militairen werden gebruikt. Alhoewel het oorlogsmuseum klein is, is het echter zeer de moeite waard.
04 Pannenkoekenhuis d'Olle Smidse Hoofdweg 115, 9711 NS Midwolda d'Olle Smidse waarschijnlijk het beste pannenkoekenhuis in Nederland
Like
d’Olle Smidse

Hoofdweg 115
9681 AC Midwolda
Bel: 0597-551546
Mail: stroopensuiker@gmail.com

Openingstijden

Maandag gesloten (open op feestdagen)

Dinsdag t/m Zaterdag 16.00 t/m 20.00
Zondag 12.00 t/m 20.00
(Nieuwe gasten zijn welkom tot 20.00 uur)
(Restaurant open tot 20:30)
Wij koken graag voor mensen met een allergie
het is echter noodzakelijk om dan te reserveren
en de allergie door te geven.
0597-551546

Aangepaste tijden (vakanties en feestdagen)