Historie

Historie - Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse Midwolda

Ons pannenkoekenhuis is vernoemd naar de dorpssmederij die rond 19de eeuw werd bestierd door Frans Willems Dresselhuis.± 1903 werd de smederij voortgezet door een neef, Berend Uffen. Berend en Berendina kregen vijf kinderen. De jongste zoon Antinus Uffen (zijn originele smidsdiploma uit 1939 hangt aan de bar) nam de smederij over van zijn vader. Hij breide de zaak uit met fietsen, kachels, brommers, auto’s en een tankstation.

Midwolda was een druk en rijk dorp midden in het Oldambt, ook bekend als “De Graan Republiek”. Aan de hoofdweg vond men de grote herenboerderij van Hermans Dijkstra, De Klokkengieterij van de Gebr. Bergen, Forddealer Blauw en De Ennemaborg. Door het dorp liep zelfs een tram die in de volksmond “Ol Grait” werd genoemd. Maar tijden veranderen en het dorp veranderd mee. Met foto’s en verhalen van “vrouger” proberen wij deze vervlogen tijden even terug te halen in ons pannenkoekenhuis.

Veel informatie over historisch midwolda vindt u op de facebook groep van Midwolda.

Pannenkoeken Drive Thru

Bij pannenkoekenhuis d'Olle Smidse kunt u helaas niet in het restaurant eten, maar we hebben wel een Pannenkoeken Drive Thru! 1: Bel en bestel 0597671017. 2: Reken online af. 3: Kom op de aangegeven tijd. 4: Wij zetten uw bestelling in de auto. Hoe dat in zijn werk gaat dat ziet u in het filmpje hiernaast.... lees verder »

Uitbreiding allergie-vrije pannenkoeken - Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse Midwolda

Uitbreiding allergie-vrije pannenkoeken

Heeft u een allergie? Dan raden wij u aan te reserveren en uw allergie kenbaar te maken. Wij hebben een uitgebreide database met alle allergenen informatie van onze gerechten. Om teleurstelling te voo... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.