Historie

Historie - Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse Midwolda

Ons pannenkoekenhuis is vernoemd naar de dorpssmederij die rond 19de eeuw werd bestierd door Frans Willems Dresselhuis.± 1903 werd de smederij voortgezet door een neef, Berend Uffen. Berend en Berendina kregen vijf kinderen. De jongste zoon Antinus Uffen (zijn originele smidsdiploma uit 1939 hangt aan de bar) nam de smederij over van zijn vader. Hij breide de zaak uit met fietsen, kachels, brommers, auto’s en een tankstation.

Midwolda was een druk en rijk dorp midden in het Oldambt, ook bekend als “De Graan Republiek”. Aan de hoofdweg vond men de grote herenboerderij van Hermans Dijkstra, De Klokkengieterij van de Gebr. Bergen, Forddealer Blauw en De Ennemaborg. Door het dorp liep zelfs een tram die in de volksmond “Ol Grait” werd genoemd. Maar tijden veranderen en het dorp veranderd mee. Met foto’s en verhalen van “vrouger” proberen wij deze vervlogen tijden even terug te halen in ons pannenkoekenhuis.

Veel informatie over historisch midwolda vindt u op de facebook groep van Midwolda.

Nieuw telefoonnummer voor het afhalen - Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse Midwolda

Nieuw telefoonnummer voor het afhalen

Het afhalen van pannenkoeken, frietjes en snacks groeit nog steeds. Tijd voor een eigen telefoonnummer voor het afhalen, om snel en efficiënt te kunnen werken. 0597-671017... lees verder »

Pannenkoeken Kadobon - Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse Midwolda

Pannenkoeken Kadobon

Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse Pannenkoeken Kadobon! Op zoek naar een leuk kado, maar u kunt niets vinden? Dan hebben wij voor u de oplossing klik hier voor informatie over onze pannenkoeken kadobon... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.